Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Републиканци за България е новата партия, която учредавя Цветан Цветанов. Той

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Републиканци за България е новата партия, която учредавя Цветан Цветанов. Той
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Допълнителните 5 млрд. лева са предпоставка, че някой иска да усвоява от тези средства за кратък период

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Републиканци за България " е новата партия, която учредавя Цветан Цветанов. Той описа за претекстовете си в студиото на Цветанка Ризова по БТВ:

" Това е за хората, които имат вяра, че всичко, което сме правили през годините, би трябвало да продължи.

Целта ми е да обединим всички демократично мислещи бъдещи избиратели и това да не бъде популистки, а с дейности и резултати. Да няма борба сред институциите, които в този момент са парализирани. Това е най-тежката рецесия за ГЕРБ. За това хората желаят предварителни избори. 

Има структури, които се възползват от днешното статукво. Държавата страда, обществото страда и страната ни е в цялостна изолираност. 

Има подходи и способи, с които да изведеш самостоятелно провокаторите. Имаше арестувани почтени хора. Енергията на митинга трябваше да бъде размита. Да се види че тези, които стачкуват на площада, засягат държавните органи. 

Липсата на бистрота в ръководството, харченето на пари, спомагателните 5 милиарда лв. са причина, че някой желае да усвоява от тези средства за къс интервал от време. Непрозрачността, неналичието на електронно ръководство ни дава чувството за корупционен напън и хората желаят смяна в правосъдната система. Всеки остава с чувството, че може да му вземат бизнеса, че може да бъде репресиран. 

Хората губят визия за обективността. Пострадаха почтени същински симпатизанти на ГЕРБ. Когато станах вицепремиер, хората се опасяваха, че децата им ще бъдат отвлечени. Лицата, които го вършиха и желаеха откуп, са към момента в пандиза. Нито е имало политическо, нито професионално решение в тази посока.

За " Апартаментгейт " бях правилен и постъпих доста вярно. Сценарият за моето дискредитиране беше изработен една година по-рано. Сам напуснах и мисля, че всеки е наясно, че никой не може да ни влияе. За мен позицията не е привилегия и съм се управлявал единствено от това. Човек, с цел да приказва в ефир, би трябвало да има самостоятелност. 6-7 месеца преди евроизборите господин Храизанов и Томислав Дончев са говорили, че ще поемат моята позиция, аз знаех това, само че желаех да реализира следващата победа, да отида при Борисов и да споделя моите решения. Казах му - вие живеете във виртуален свят, вие сте привикнал да определите ориста на хората, към вас има хора, които споделят това, което желаете да чуете. Ще ви дам късмет да определите и моята орис - споделих му - или работим в изискванията, когато ГЕРБ беше идея, или напущам. Той изиска да остана, изиска трети вид, да бъда в централата, само че аз не пожелах. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР